Volg ons via
 
 
 

Slijtage van de knie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Doordat het kraakbeen aan de uiteinden van de botstukken waaruit de knie bestaat beschadigd raakt ontstaat slijtage, deze slijtage wordt ook wel artrose genoemd.

Oorzaken
Slijtage van de knie kan worden veroorzaakt door een ongeval, verwijdering van de meniscus, door een infectie of ontstaat na een kapotte knieband.

In de meeste gevallen is er geen direkte oorzaak te vinden van de slijtage. Bij het ouder worden ontstaat er nu eenmaal slijtage.

Klachten
Slijtage van de knie veroorzaakt pijn. Wanneer de slijtage zich ter hoogte van de knieschijf bevindt dan is de pijn aan de voorzijde van de knie gelokaliseerd. Is de slijtage aan de binnenkant van de knie dan heeft de patiënt pijn aan de binnenzijde. Zit de slijtage aan de buitenzijde van de knie dan heeft de patiënt pijn aan de buitenzijde van de knie.

Bij een versleten knie treedt de pijn meestal op bij lopen, traplopen en lang staan. Fietsen levert in de regel veel minder klachten op.

Bron: gewrichtspijn.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2063
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gewrichtsklachten, reuma, artrose, traplopen