Volg ons via
 
 
 

Overgewicht | Zonder erg naar XXL

Overgewicht | Grootte van portie eten wordt onderschat.

"De grootte van de porties eten is hetgeen onderschat wordt in de strijd tegen overgewicht. Bijna iedereen kijkt naar wat hij eet niet lettend op de hoeveelheid. E.e.a is gezegd door dr. Ingrid Steenhuis, zij is werkzaam als onderzoekster bij het Instituut voor gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Mede door de voedingsmiddelenindustrie daartoe aangezet, eten mensen steeds meer, ook de horeca zet ons steeds grotere porties voor. Per dag krijgen we 50 kilocalorien te veel binnen. Dat lijkt niet veel, maar elke Nederlander wordt ieder jaar een halve kilo zwaarder.

De neiging om meer te gebruiken dan nodig, blijft niet beperkt tot eten. Ook schoonmaakmiddelen en toiletpapier worden in steeds grotere hoeveelheden gebruikt. Mensen laten zich bij hun keuze onbewust leiden door hun portemonnee. Mensen willen waar voor hun geld en een XL verpakking is prijstechnisch gunstiger dan een kleinere verpakking.

Voor de fabrikant is het financieel gunstig om via grotere porties meer om te zetten. Vooral bij voeding maakt het product maar een klein deel uit van de totale kosten. Daardoor gaan we zonder dat we er erg in hebben meer eten.

Er is dan ook maar een oplossing om te voorkomen dat XL, XXL wordt. De fabrikanten, restaurants en andere aanbieders moeten terug naar kleinere porties.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3118
Categorie: 
Afvallen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
overgewicht, afvallen, dieet, snel afvallen, buik afvallen, bmi