Volg ons via
 
 
 

Bredere heupen, slimmere kinderen

Vrouw met brede heupen krijgt slimme kinderen

Onderzoekers van de University of Pittsburgh en University of California hebben uit onderzoek van gegevens afgeleid dat de resultaten van cognitieve tests bij kinderen gelinkt konden worden aan de ’taille-heup ratio’ van de moeder. De kinderen, van wie de moeders brede heupen en een lage taille-heup ratio hadden, bleken het hoogst te scoren in dit onderzoek. 

In sommige culturen wordt een vrouw met brede heupen en een smalle taille als een symbool van vruchtbaarheid gezien en over het algemeen vallen mannen ook eerder op een vrouw met meer rondingen. Als deze mannen een kinderwens hebben en later slimme kinderen willen, is het volgens de onderzoekers aan te raden om inderdaad naar een vrouw met wat meer rondingen te zoeken. 

Het fenomeen kan misschien verklaard worden door het feit dat in heupvet speciale vetzuren opgeslagen zijn die de ontwikkeling van het brein van de foetus bevorderen.

De onderzoekers leiden hieruit af dat de foetus in een vrouw met brede heupen, de beschikking heeft over meer vetzuren. Hierdoor ontwikkelen de hersenen zich beter en worden de kinderen - in de meeste gevallen - ook slimmer.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1563
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brede heupen, smalle taille, slimme kinderen, vetzuren