Volg ons via
 
 
 

Ziek van vrije tijd

Altijd wanneer het weekend aanbreekt of de vakantie begint, steekt vrijetijdsziekte de kop op

Tijdens de werkweek valt het allemaal wel mee maar als dan eenmaal de vrijdag erop zit en het vrije weekend staat voor de deur of de vakantie is aangebroken, dan juist krijgen veel mensen last van ziekteverschijnselen. De gezondheidspsycholoog en hoogleraar Vingerhoets praat in dit geval over ’ vrijetijdsziekte’.

Migraine, moeheid en niet weten wat je met de vrije tijd moet gaan doen doet je al weer uitzien naar de maandag waarin je je eigen ritme weer kunt oppakken. Volgens de hoogleraar kun je er wel zelf iets aan doen. Zorg dat je binnenshuis voldoende frisse lucht binnen krijgt en blijf in beweging. Neem aan het einde van de vrijdag eens even de tijd voor een fikse verfrissende wandeling of ga sporten. Mensen die met name in hun vrije tijd zich vaak belabberd voelen zijn meestal erg perfectionistisch ingesteld en dan weten ze plots niet meer wat ze met de vrije tijd aan moeten.

Toch is het raadzaam voor deze mensen om aan het begin van de vrije dagen het werk van je af te zetten, dus ook het mobieltje uit, en ontspanning te gaan zoeken. Anders is de overgang van van het werkritme naar het niets hoeven doen, te groot.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1485
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vrijetijdsziekte, altijd ziek in de vakantie, moe tijdens vakantie