Volg ons via
 
 
 

Lymfklier-kankerdag

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Voor het eerst is in Nederland op 15 september 2007 de Wereldlymfklierkankerdag.gehouden. 

Om aandacht te vragen voor deze ziekte wordt er rondom deze dag een aantal activiteiten georganiseerd. Zo wordt het boek ‘Onder woorden gebracht’ van oud-Vrij Nederland journalist Jeroen Terlingen gepresenteerd, waarin interviews staan met (ex-)patiënten zoals oud-minister Elco Brinkman, thrillerauteur René Appel en wijlen SHV-topman Paul Fentener van Vlissingen. Wereldkampioen boksen Esther Schouten is het middelpunt van de campagne.

Jaarlijks krijgen wereldwijd circa 360.000 mensen te horen dat zij lymfklierkanker hebben. Lymfklierkanker wordt meestal pas laat ontdekt, terwijl deze ziekte bij tijdige diagnose goed behandelbaar is. Op de nieuwe website over lymfklierkanker wordt veel informatie gegeven over de signalen en symptomen van de ziekte. Daarnaast is er de mogelijkheid een test te doen om de kennis over lymfklierkanker te peilen. (www.lymfklierkankerdag.nl)

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2013
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
onderzoek, diagnose, kanker