Volg ons via
 
 
 

Eerst spit en dan vaak chronische rugklachten

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Volgens het Rijksinstituut voor milieuhygiëne hebben wel zo’n 2,4 miljoen mensen last van zogeheten lagerugklachten. Vaak duren deze pijnklachten ook nog langer dan drie maanden. De grote groep mensen die hiermee bij de huisarts terecht komt krijgt de boodschap mee dat de pijn wellicht binnen drie week wel voorbij zal zijn. Toch houden twee van de tien mensen hiet langer last van en gaat de pijn niet vanzelf weer over.

De oorzaak van de lagerugklachten komt vaak al vanaf jonge leeftijd voor en begint vaak met spit. Doordat men op de leeftijd van net onder of boven de twintig jaar zich aan iets zwaars heeft vertild uit zich dat op latere leeftijd vaak in lagerugklachten. De arts en manueel geneeskundige dr.van Deursen heeft hierover een boek geschreven ’ Over rugklachten gesproken....Wat heeft u eigenlijk?’  waarin hij uitlegt hoe deze rugklachten vaak zijn ontstaan.

Zijn advies is hoe dan ook om ondanks de klachten wel te blijven bewegen. Fietsen is een hele goede remedie. Toch moet ook wanneer de klachten te lang aanhouden wel verder worden onderzocht of er mogelijk een scheurtje in de tussenwervelschijf zit. Het boek geeft op eenvoudige wijze tekst en uitleg over de werking van de rug en het ontstaan van rugklachten.
 
Het boek is te bestellen via www.kabeljauws.nl en kost 17,95 ex portokosten.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3506
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rug, tillen, boek, vertillen, fietsen