Volg ons via
 
 
 

Zonnen minder schadelijk dan gedacht

Is zonnen echt zo gevaarlijk als ons altijd is verteld?

Volgens een groep huidartsen, waarvan enkele verbonden aan de Erasmus universiteit in Rotterdam, is er grote reden tot twijfel of zonnen echt zo gevaarlijk is dan ons altijd is verteld. Volgens hoogleraar Coebergh speelt bij de dodelijke vorm van huidkanker, de zon maar een beperkte rol. Natuurlijk is het niet verstandig om de hele dag in de zon te gaan liggen bakken maar we zijn wel een beetje onnodig bang gemaakt, zo zegt de hoogleraar.

Hij is juist van mening dat de zon ons goed doet, wetenschappelijke bewijzen laten juist zien dat de zon een gunstig effect op ons lichaam heeft. De zon zorgt ervoor dat er vitamine-D wordt aangemaakt en dat remt de groei van tumoren. Het beschermt tegen verschillende vormen van kanker en ook heeft het een remmend effect op multiple sclerose. (MS)

De hoogleraar doet geen uitspraken over het gebruik van zonnebrandcrèmes, hoewel deze verbrandingen voorkomen heeft het ook een remmende werking op de aanmaak van vitamine D


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1510
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zonkracht, vitamine d, zonnen tips, verantwoord zonnen, huidkanker