Volg ons via
 
 
 

Ouderen met slecht gebit

Slecht gebit ouderen schaadt een goede gezondheid

De ouderen en met name de alleenstaande ouderen brengen vrijwel geen bezoek meer aan de tandarts. Hierdoor lopen ze rond met een uitermate slecht gebit of kunstgebit. Dit concludeert het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO). Doordat ouderen vaak moeten rondkomen van alleen hun AOW-uitkering zijn voor hen de kosten van tandartsbezoek bijna niet op te brengen.

Door de slechte staat van het gebit krijgen ze vaak last van tandvleesontstekingen wat weer tot gevolg heeft dat ze minder gaan eten. Hierdoor gaat ook hun algemene gezondheidstoestand achteruit. In verzorgingshuizen kunnen ze nog wel op eenvoudige manier gebruik maken van mondzorg maar de alleenstaande oudere die ook nog zelfstandig woont ziet praktisch geen tandarts meer.

Misschien toch niet zo’n goed idee van het kabinet om de tandartscontrole voor volwassenen vanaf 2008 uit het basispakket te halen?

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2555
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
slecht gebit opknappen, slecht gebit gevolgen, slecht gebit gezondheid