Volg ons via
 
 
 

Kook kippensoep bij verkoudheid

Verkoudheid | Bouillon van kippensoep helpt je er vanaf.

Een verkoudheid kan erg vervelend zijn. Wil je snel van je verkoudheid af, kook dan kippensoep. Bij het koken van kippensoep komt namelijk een stof vrij, die verwant is aan acetylcysteïne. Dit is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven bij bronchitis en andere ademhalingsproblemen. Deze werkzame stof maakt het longslijm dunner waardoor het beter kan worden opgehoest. Ook vermindert kippenbouillon de slijmvorming.

Trouwens, het is bij verkoudheid beter om je neus op te halen dan flink te snuiten. Snuiten zorgt namelijk voor een minder goede afvoer van slijm. Bij een verstopte neus doet een neusspray met zoutwater ook erg goed.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Miriam
Geplaatst op 23-11-2012 om 10:08

Kippensoep staat zeker op de planning komend weekend. Vervelende verkoudheid gaat maar niet weg, dus wie weet helpt het.


Kijk uit met neusspray, want het werkt "verslavend" en is lastig om het weer af te bouwen. Het beste is om een zoutoplossing te gebruiken (bv mama en kind neusspray).

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3628
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
verkoudheid genezen, verkoudheid symptomen, verkoudheid bestrijden, longontsteking, loopneus