Volg ons via
 
 
 

Ooglaseren minder gevaarlijk dan men denkt

Er bestaan maar weinig risico's aan het ooglaseren

Vaak wordt gedacht dat ooglaseren een nogal risicovolle ingreep is. Toch is het risico op complicaties bij de meest gangbare lasermethode in Nederland ’Lasek’, maar een half procent. De complicaties als droge ogen, schaduwbeelden en troebel zien verdwijnen bovendien vanzelf. Het is wel belangrijk om goede nacontroles te laten uitvoeren om infecties en littekenvorming te voorkomen.

Het is niet raadzaam om de lasermethode in het buitenland te laten uitvoeren alleen al om het behandeladvies wat men geeft en om problemen met de nazorg te voorkomen. Er zijn overigens in het buitenland wel klinieken die samenwerken met de Nederlandse oogklinieken voor wat betreft de nacontroles. Niet iedereen komt in aanmerking voor de lasermethode. Bij mensen boven de zestig jaar is het hoornvlies vaak te taai en is daardoor de lasermethode niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk bij een scherpteverlies van meer dan -10 en +4. Het hoornvlies moet dan teveel worden weg gelaserd. Ook mensen met een te dun hoornvlies komen niet in aanmerking.

Mensen die door het ouder worden last hebben van bijziendheid kunnen wel geholpen worden met de Conductieve Keratoplastiek (CK) Bij een brilsterkte tussen de +0.75 en +3 is dit een kortdurende behandeling en vrijwel zonder bijwerkingen. Een leesbril is daarna de eerste twee jaar niet meer nodig. Langer zal de behandeling geen blijvend effect hebben omdat de leesproblemen door het ouder worden opnieuw komen opzetten.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2114
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ooglaseren consumentenbond, ooglaseren prijs, risico ooglaseren