Volg ons via
 
 
 

Toch niet meer gaatjes in je tanden door een witte vulling

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bij sommige tandartsen leeft het idee dat in de buurt van witte vullingen sneller nieuwe gaatjes ontstaan dan in de buurt van de grijze vulling.

Volgens tandheelkundige Thomas, verbonden aan de Universiteit Groningen, is dit echter niet zo. Uit onderzoek is gebleken dat geen gaatjes ontstaan tussen de witte vulling en de tand of kies, zoals tandartsen denken. Alleen bij wijde spleetjes lijken de gaatjes te ontstaan. Hierdoor is het goed poetsen met fluoridehoudende tandpasta erg belangrijk.

Gaatjes ontstaan ook net zo snel in tanden of kiezen met de witte vulling dan tanden of kiezen zonder vulling. Wel bleek dat witte vullingen de groei van bacteriën bevordert. Het aantal schadelijke bacteriën op witte vullingen was wel hoger dan op tanden of kiezen zonder vullingen. Maar om de exacte samenhang tussen de witte vulling, bacteriën en het ontstaan van gaatjes na te gaan is meer onderzoek nodig.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2289
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tandarts, amalgaam, tandartspraktijk