Volg ons via
 
 
 

Rozenbottelpoeder tegen gewrichtspijn

Rozebottelpoeder zou slijtage aan gewrichten kunnen voorkomen

Vroeger stonden de rozenbottels in de tuin en nu worden ze gebruikt om er rozenbottelpoeder van te maken. Het zou helpen slijtage aan de gewrichten te voorkomen.

Gewrichtsslijtage is vaak de oorzaak van artrose en komt op oudere leeftijd vaak voor. Het canina product is sinds kort ook in ons land verkrijgbaar en komt uit Denemarken. Het idee tot het maken van rozenbottelpoeder zou zijn ontstaan doordat een boer met pijnlijke schoudergewrichten van zijn vrouw boterhammen kreeg, besmeerd met rozenbotteljam.

Volgens zijn vrouw zou het een goede remedie zijn tegen de pijn. De man had na een tijdje inderdaad geen pijnklachten meer. Het verhaal stamt uit ongeveer 1970 en een Deens bedrijf is hierdoor op het idee gekomen om tot de productie over te gaan van rozenbottelpoeder onder de naam Litozin.

Er zijn vele studies verricht naar de werking van het poeder en er bestaat nogal wat twijfel over de werking ervan. Het zou ontstekingsremmend werken en het lijkt erop dat de pijn inderdaad minder wordt.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Ruth Hoeck (Gast)
Geplaatst op 15-03-2018 om 15:15

wat zijn u prijzen?

Citygirl
Geplaatst op 23-09-2011 om 20:06

Het er nooit van gehoord dat rozenbottelpoeder tegen artrose zou helpen. Maar je kunt het altijd uitproberen. Nee heb je, ja kun je krijgen zeg ik dan altijd maar. Baat het niet, schaden doet het zéker niet want rozenbottels zijn "sowieso" erg gezond (vit. C).

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6047
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rozenbottelpoeder, artrose, gewrichtspijn, reuma, pijn