Volg ons via
 
 
 

Waarom een zonnebril

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De meeste mensen beschermen wel hun huid maar ook onze ogen moeten beschermd worden tegen de schadelijke zonnestralen.

Een zonnebril is er niet (alleen) om er hipper uit te zien. Uiteraard is het wel voor velen een modeartikel, maar belangrijker is de bescherming die de zonnebril biedt. Het netvlies is te vergelijken met onze huid, alleen is het veel gevoeliger voor licht.

Zodra je buiten komt heb je namelijk te maken met schadelijke straling van de zon. De schadelijke UV-stralen kunnen voor blijvende beschadiging van de ogen zorgen, terwijl het licht vaak zorgt voor geïrriteerde of vermoeide ogen.

Zelfs het onzichtbare infrarood licht is schadelijk: het droogt je ogen namelijk uit. Een goede zonnebril beschermt tegen al deze soorten licht zoals zonnebrandcrème de huid beschermd.

Een goede zonnebril, waar moet ik op letten?

Belangrijk is dat de zonnebril 100% beschermt tegen de schadelijk UV-stralen. Let daarvoor op de informatie die de fabrikant geeft over de bescherming. Het is ook van belang dat de bril beschermt tegen het licht, zo raken de ogen minder snel vermoeid.

Als je een gewone bril hebt kun je ervoor kiezen om een voorzetstukje op je bril te plaatsen. Een andere optie is je zonnebril te laten voorzien van glazen op sterkte.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1846
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ogen, bril, zonnebril, zonlicht, uv stralen