Volg ons via
 
 
 

Zonne-allergie

Bij de één reageert de huid anders op zonlicht dan bij de ander.

Bij de één reageert de huid anders op zonlicht dan bij de ander. Er zijn veel ziekten waarbij overgevoeligheid door zonlicht een rol speelt. Eén van die ziekten is zonne-allergie (polyforme lichteruptie). Heb je een lichte huid, dan is de kans op zonne-allergie groter dan bij iemand met een donkere huid.

De klachten beginnen meestal aan het begin van het zonseizoen in de vorm van kleine, jeukende blaasjes, rode plekken of zwellingen. Soms treden deze klachten pas op na al dagen in de zon te hebben gezeten. De klachten verdwijnen normaal gesproken weer als je een dikke week niet in de zon hebt gezeten.

Als de klachten erg hevig zijn, dan doe je er goed aan om je huid langzaam aan de zon te laten wennen in het voorjaar, Gebruik daarnaast ook een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor.

Zijn ondanks deze maatregelen de klachten nog ernstig, dan is een bezoek aan de huidarts goed. Deze kan een lichttherapie voorschrijven of (meestal antimalaria-)medicijnen voorschrijven.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2822
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
allergie zon, allergie, zonneallergie, allergische uitslag, behandeling zonneallergie