Volg ons via
 
 
 

Zien zonder leesbril

Senioren hebben binnenkort geen leesbril meer nodig.

Volgens Steven Koopmans van de Rijksuniversiteit Groningen hebben senioren binnenkort geen leesbril meer nodig. Omdat de lens in het oog in de loop der jaren minder elastisch is geworden, krijgen veel mensen van middelbare leeftijd problemen met lezen.

Koopmans heeft onderzoek verricht naar de vervanging van dit onelastische materiaal in de lens voor een kunstmatige, op siliconen gebaseerde stof. Deze kan in de lens worden ingespoten. Na de operatie wordt het gat in de lens afgedicht met een door hem ontwikkeld ’ plugje’  dat er voor zorgt dat de ingespoten vloeistof niet weglekt.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
otto (Gast)
Geplaatst op 04-12-2018 om 17:52

Ik hoorde laatst dat het niet de lens is die het probleem veroorzaakt, maar dat het de spieren rond de lens verouderen en hierdoor de lens minder goed kan laten bollen. Zou het vervang van de vloeistof dan wel helpen?
--
Wordt bovenstaande behandeling al uitgevoerd?

--
Ik heb al mijn leven lang zeer goede ogen maar nu op mijn 54ste vol aan de leefbril. Dit is voor mij zeer vervelend ook in mijn werk waar afwisselend ver en dichtbij moet kijken.
Ik zou dus graag van mijn leesbril af willen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3387
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
leesbril online, leesbril test, ooglaseren, leesbril sterkte, goedkope leesbril