Volg ons via
 
 
 

Het verkoudheidsvirus

Verkoudheidsvirus | Eén van de meest voorkomende virusinfecties die we oplopen.

Het is weer de tijd van het jaar waarin men veelal kennis maakt met het verkoudheidsvirus. Het is één van de meest voorkomende virus infecties die we oplopen. Het begint vaak met niezen en daardoor worden allerlei virussen de lucht in getorpedeerd die gezonde mensen weer inademen. De cellen in de neus zijn vaak het eerste aan de beurt. De virussen gaan daar naar binnen en het wordt een nieuwe broedplaats voor meerdere virussen.

Wanneer deze vrijkomen volgt de loopneus. De dode cellen kunnen het vocht van de neus niet meer tegen houden, het vocht vol met nieuwe virussen baant zich een weg via de keel naar de longen. Ook op die plek gaan cellen dood en dat wordt gevolgd door keelpijn en hoesten. De afgestorven cellen banen zich een weg naar het bloed, dat de virussen naar de spieren toe brengt. Een gezond lichaam vecht terug middels enkele graden koorts. deze vertraagt het levensproces van de cel en daarmee komen er minder nieuwe virussen.

Ook de afweercellen, het laatste geschut, worden ingezet bij het opruimen van de verkoudheidsvirussen. Na ongeveer een week ben je verlost van de klachten en voel je je weer de oude.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 14-10-2011 om 15:59

Vitamine C en flink zweten.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 10637
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
verkoudheidsvirus, symptomen verkoudheid, griep, verkoudheid genezen, verkoudheid en griep