Volg ons via
 
 
 

Vuurwerk? Pas op met sterretjes

Sterretjes | Koud vuur maar maakt eveneens behoorlijke brandwonden

Veelal wordt gedacht dat sterretjes koud vuur is. Maar pas op, niets is minder waar. Ook sterretjes kunnen behoorlijke brandwonden veroorzaken. Ook zijn sterretjes in staat papieren slingers of servetten te laten ontbranden. Om kinderen te behoeden voor vuurwerk worden nogal eens sterretjes gegeven, deze zijn ook het hele jaar verkrijgbaar omdat ze vallen onder het zogenaamde schertsvuurwerk.

Ook op kinderverjaardagen of tijdens een feestje worden sterretjes nog wel eens op tafel gezet. Wanneer het sterretje is opgebrand, dan gloeit het stokje ook nog heel lang na. Deze kan voor flinke brandwonden zorgen. Het ijzeren staafje heeft na het spatten een temperatuur van 1000 graden. Wanneer dit op de huid terecht komt blijft er niets van de huid over.

Het advies van de Brandwondenstichting in Beverwijk is dan ook, gebruik sterretjes nooit binnenshuis maar alleen buiten. Wees er voorzichtig mee en op je hoede wanneer je deze aan kinderen geeft.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2049
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vuurwerk sterretjes, sterretjes vuurwerk, sterretjes vuurwerk kopen belgie