Volg ons via
 
 
 

Snurken kan gevaarlijk zijn

Hartaanval of een hersenbloeding kan een gevolg zijn van hevig snurken

Volgens een gepubliceerd en uitgevoerd rapport door de Universiteit van Maastricht kan snurken gevaarlijk zijn. Volgens het rapport beseft driekwart van de Nederlandse bevolking niet dat apneupatiënten ook een grotere kans op een ongeval hebben doordat ze overdag te maken krijgen met concentratieverlies en slaperigheid. Hevig snurken kan leiden tot een hartaanval of een hersenbloeding. Zo’n zeventig procent van de mensen die een beroerte hebben gehad lijdt aan deze ernstige vorm van snurken, ook wel genaamd obstructief slaapapneusyndroom (osas).

Ongeveer 200.000 Nederlanders lijden aan slaapapneu wat gekenmerkt wordt door spierverslapping rond de bovenste luchtwegen, als men in diepe slaap is. Na een periode van luid snurken volgt een ademstop (apneu) , de snurker schrikt wakker en hapt naar adem. Dit kan zich per nacht wel honderden keren herhalen. Depressiviteit, concentratieproblemen en hoofdpijn zijn vaak een gevolg van deze apneu.

 

Een wel toegepaste behandeling is het gebruik van een masker, dat de bovenste luchtwegen openhoudt tijdens de slaap.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2449
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
snurken oorzaak, snurken verhelpen, snurken stoppen, huismiddel tegen snurken