Volg ons via
 
 
 

Hoe en waarom van bloeddruk opmeten

Bloeddruk opmeten | De boven- en onderdruk.

Wanneer een arts de bloeddruk opneemt dan meet hij altijd de boven- en de onderdruk. Door het opblazen van een manchet worden de slagaders van de arm helemaal afgekneld en dan begint de meting. De arts zal de stethoscoop in de elleboog plaatsen en dan luistert hij naar de bloedvaten terwijl hij de manchet langzaam laat leeglopen.

De eerste tonen die hij hoort, klinken op het moment dat de druk in de manchet even groot is als de druk waarmee het hart het bloed door de vaten pompt. Dat is de bovendruk. Daarna laat hij de manchet nog verder leeglopen totdat er geen geluid meer is te horen. Dat is de druk in het bloedvat op het moment dat het hart zich ontspant tussen twee slagen door.

Komt de bovendruk na herhaalde metingen boven de 130 uit bij een onderdruk die hoger is dan 85, dan zal de arts maatregelen treffen.

Bron: Quest


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
paul (Gast)
Geplaatst op 29-08-2017 om 14:51

de halve bevolking wordt gemedicaliseerd door deze desinformatie.....mensen met een bloeddruk van 130 bij 85 zijn over het algemeen gezond

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 9814
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bloeddruk meten welke arm, bovendruk, onderdruk, bloeddruk meten waarden, bloeddruk waarden