Volg ons via
 
 
 

Herken een beroerte

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ieder jaar worden 48.000 mensen getroffen door een beroerte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Zowel lichamelijk als psychisch.Het is de belangrijkste oorzaak van invaliditeit. Bij snel ingrijpen kunnen de gevolgen beperkt blijven.

Kenmerkende symptonen zijn: Wartaal uitspreken, niet of moeilijk uit de woorden kunnen komen. Dubbelzien of blindheid van linker- of rechteroog. Krachtverlies of verlamming van één arm en/of been. Een scheeftrekkend gezicht, afhangende mondhoek. Of een combinatie van hevige duizeligheid, coördinatie- en/of evenwichtsstoornissen.

 

Ongeveer 25 % van de mensen met een beroerte had voorafgaand aan de beroerte last van uitvalsverschijnselen. Deze duren meestal niet langer dan 20 minuten, maar zijn na een dag verdwenen. Het gaat hier om TIA. Dit is een waarschuwing voor de daadwerkelijke beroerte. Herken je één van bovenstaande klachten neem dan snel kontakt op met de huisarts of bel 112.

 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1593
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hersenbloeding, tia, herseninfarct