Volg ons via
 
 
 

Oxycodon, zeer verslavend medicijn

Gebruik van zware pijnstillers als Oxycodon moet worden beperkt

Het gebruik van zeer zware pijnstillers als Oxycodon, OxyContin, Oxynorm en Fentanyl is de laatste jaren sterk gestegen. De medicijnen die de pijnprikkels in de hersenen onderdrukken, blijken na enkele weken gebruik, te leiden tot een ernstige verslaving. In Amerika sterven jaarlijks al meer dan 70.000 mensen dankzij een overdosis van een van deze pijnstillers. 

In ons land is het gebruik van Oxycodon de laatste jaren gestegen tot bijna 500.000 gebruikers. Mensen die de pijnstillers vaak vrij gemakkelijk op recept voorgeschreven krijgen wordt aangeraden hierover met hun arts in gesprek te gaan. De spoedeisende hulp in ons land krijgt steeds vaker te maken met patiënten die door langdurig gebruik van deze medicijnen een vergiftiging oplopen. Direct stoppen met het gebruik van dit soort middelen is vrijwel onmogelijk. 

In Amerika is het farmaceutische bedrijf Purdue Pharma inmiddels aansprakelijk gesteld door patiënten die slachtoffer zijn geworden dankzij het gebruik van OxyContin. Het bedrijf is bereid om een schikking te treffen van vele miljarden dollars welke tot nu toe door partijen niet is geaccepteerd.

Het gebruik van de zware pijnstillers, moet met hulp van de arts langzaam worden afgebouwd. Patiënten die deze zware pijnstillers krijgen voorgeschreven moeten deze eigenlijk niet langer dan twee a drie weken gebruiken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 802
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oxycodon bijwerkingen, oxycodon drugs, oxycodon verslavend, fentanyl verslavendanil