Volg ons via
 
 
 

Is een ooglidcorrectie iets voor mij?

Iedereen die last heeft van hangende bovenoogleden komt in principe in aanmerking voor een ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is een van de populairste, zo niet, de populairste chirurgische ingreep van Nederland. Dat is ook niet zo gek, want na een relatief simpele behandeling, ziet u er weer jaren jonger uit. Op plastische chirurgie rust echter nog steeds een taboe. Dit komt doordat veel mensen bij een plastisch chirurgische ingreep denken aan vrouwen met strak getrokken gezichten, enorme siliconenborsten en Marijke Helwegen.

Die tijden zijn intussen al lang voorbij. Tegenwoordig worden dergelijke ingrepen subtiel verricht en is de hersteltijd kort. Hierdoor zien de meeste mensen niet eens dat u geopereerd bent, maar ze zien wel degelijk dat u er jonger en frisser uitziet.

Waarom een ooglidcorrectie?

Iedereen die last heeft van hangende bovenoogleden komt in principe in aanmerking voor een ooglidcorrectie. In enkele gevallen hangen de oogleden zo erg, dat uw gezichtsveld ernstig beperken. Maar ook in veel minder extreme gevallen kan het een goede keuze zijn om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Door hangende bovenoogleden kunt u last hebben van hoofdpijn en een vermoeide of verouderde oogopslag. Gelukkig zijn al deze symptomen gemakkelijk te verhelpen met een bovenooglidcorrectie.

Wanneer uw onderoogleden gaan hangen als gevolg van het verschuiven van vet en vocht, kunt u last krijgen van wallen onder uw ogen. Dit kan er voor zorgen dat u een zeer vermoeide blik krijgt. Ook dit is gemakkelijk te corrigeren met een onderooglidcorrectie.

De behandeling

Voordat er een ooglidcorrectie uitgevoerd kan worden, komt u eerst voor een intakegesprek. Tijdens de intake kijkt de plastisch chirurg of de huid rond uw ogen geschikt is voor een behandeling. Daarnaast bespreekt zij uw wensen en verwachtingen.

Een ooglidcorrectie is, relatief gezien, een simpele ingreep. Binnen 45 minuten zijn beide ogen behandeld. De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving waardoor u na de behandeling gewoon weer naar huis kunt.

De kosten van een ooglidcorrectie

Enkele jaren geleden kostte een ooglidcorrectie nog minimaal € 1.000,-. Daar is de afgelopen jaren gelukkig verandering in gekomen waarmee de ooglidcorrectie betaalbaar is geworden voor iedereen. U heeft nu al een bovenooglidcorrectie voor € 699,-, uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Vergoeding verzekeraar

Sinds 1 januari 2017 is het ook weer mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering. Om in aanmerking te komen moeten de bovenoogleden 1 millimeter of lager boven het midden van uw pupil hangen. Dit is bij zeer weinig mensen het geval.  Wel is het goed mogelijk dat u een vergoeding krijgt vanuit uw aanvullende verzekering. Om erachter te komen of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar. Elke verzekeraar mag namelijk zijn eigen eisen stellen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2189
Categorie: 
Meer gezondheid, Gezondheid selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ooglidcorrectie, ooglidcorrectie prijs, ooglidcorrectie herstel, ooglidcorrectie voor en na