Volg ons via
 
 
 

Kaalheid komt meest bij mannen voor

Niet alle mannen zijn er even blij mee dat de kaalheid is toegeslagen

Vrijwel alleen mannen krijgen met het verschijnsel kaalheid te maken. Tegenwoordig is kaalheid echter een minder groot probleem dan dat het vroeger was. Nu kiezen veel mannen er zelfs vrijwillig voor om bijna dagelijks het hoofd te scheren. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen gelukkig is met (gedwongen) kaal zijn.

Ondanks het feit dat haargroeimiddelen al lange tijd erg gewild zijn, hebben ze toch ook een erg negatieve klank. Toch is het niet onmogelijk om met bijvoorbeeld lotion of tabletten de normale haargroei terug te krijgen. 

Zo werd bij toeval ontdekt dat minoxidil, een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt bij een te hoge bloeddruk, de haargroei kan bevorderen. Gebleken is zelfs dat 1 op de 3 mannen met kaalheid baat heeft bij gebruik van dit middel.

Door het gebruik  van minoxidil komt haar terug op plaatsen als de kruin, het voorhoofd en soms op de slapen. Nadeel is wel dat het middel wel blijvend moet worden gebruikt, anders gaat het effect weer verloren.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 938
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kaalheid voorkomen, kaalheid mannen, haaruitval oorzaken, haaruitval mannen