Volg ons via
 
 
 

Tekort Schildkliermedicijn Thyrax Duotab

Schildklierpatiënten proberen snel nog geneesmiddel Thyrax Duotab te hamsteren

Deze week liet de fabrikant, Aspen Pharma, van het geneesmiddel Thyrax Duotab weten dat er mogelijk een tekort zal ontstaan van het geneesmiddel Thyrax Duotab. Het schildkliermedicijn wordt voorgeschreven aan honderdduizenden patiënten met schildklier problemen. Sinds de bekendmaking is er een run ontstaan op dit geneesmiddel. Patiënten proberen via hun huisarts een extra voorraadje aan te leggen om zo de komende maanden nog goed door te komen. De voorgeschreven hoeveelheden die patiënten dagelijks moeten slikken is na veel onderzoek en ziekenhuisbezoek berekent. Voordat iemand de juiste dosering te pakken heeft is er al een lange weg afgelegd. 

Overschakelen op ander medicijn

Wanneer de Thyrax Duotab tabletten niet meer leverbaar zijn zal de patiënt moeten overstappen op een ander medicijn. De samenstelling en de dosering hiervan wijkt af van de Thyrax. Dit kan weer veel vervelende problemen opleveren. Een miniem verschil in de samenstelling kan al grote gevolgen hebben. Thyrax wordt veel voorgeschreven aan mensen met een trage schildklier, mensen die wegens ziekte zonder een schildklier leven en mensen met schildklierkanker.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1932
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
thyrax bijverschijnselen, thyrax schildklier, thyrax dosering, thyrax bijwerkingen