Volg ons via
 
 
 

Tuindouche | Eerst goed doorspoelen

Tuindouche en tuinsproeiers eerst goed doorspoelen voor het gebruik om legionella besmetting te voorkomen

De tuincentra in ons land melden een ware stormloop op tuindouches. Zeker is het lekker verfrissend om in de eigen tuin even onder de douche te kunnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt echter dat het gebruik van een tuindouche niet zonder gevaar is. Wanneer deze wordt gebruikt, zonder dat eerst de slang goed is doorgelopen, kan men hier behoorlijk ziek van worden. Het water dat in de slang blijft staan krijgt zo'n hoge temperatuur, dat een legionella besmetting (veteranenziekte) niet ondenkbaar is.

Het RIVM raadt mensen dan ook aan, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een tuindouche of sproeier, die is aangesloten op de tuinslang, deze eerst goed door te spoelen. 

De symptomen van een legionella besmetting bestaan spierpijn, hoofdpijn en/of een grieperig gevoel waarbij koorts kan optreden. Wie besmet is met deze infectieziekte heeft een antibiotica nodig. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1243
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuindouche gamma, tuindouche aanbiedingen, tuindouche, legionella, veteranenziekte, goedkope tuindouche