Volg ons via
 
 
 

Houdbaarheid zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème van een jaar geleden is niet meer bruikbaar

De zonkracht waarmee we momenteel te maken hebben vereist dat we onze kinderen en onszelf goed insmeren met een zonnebrandcrème. Zorg er wel voor dat je een zonnebrandcrème niet in de zon laat liggen maar op een koelere plek bewaard. De strandtas of onder een handdoek is al een goede mogelijkheid.

Gebruik geen zonnebrandcrème van een jaar of meerdere jaren geleden. De ingrediënten in de crème zijn uitgewerkt. je hebt dus wel een crème nodig die je nog niet te lang in huis hebt liggen. (mits deze nog ongeopend is)

Overigens staat op er op de verpakking een aanduiding hoelang de werking van de crème nog goed is. Dit wordt aangegeven met 12 m (12 maanden) of 24 m (24 maanden). De werking zal echter niet in zijn geheel na een jaar verdwenen zijn. Is de crème b.v. een jaar oud, deel dan de factor door twee. Dus is de factor 20 dan kun je op dat moment uitgaan van factor 10.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4430
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zonnebrandcrème, zonnebrand crème, zonnebrand, creme zonnebrand