Volg ons via
 
 
 

Slaapstoornis

Slaapstoornis | langdurige slapeloosheid

In het Amsterdamse WaakSlaapcentrum behandelt slaapdokter en tevens neuroloog Hans Hamburger patiënten die lijden aan een slaapstoornis.

Iedereen heeft wel eens een slapeloze nacht, moeite met inslapen of te vroeg ontwaken. Pas wanneer de slapeloosheid structureel wordt is er sprake van een slaapstoornis.

Hans Hamburger geeft veel tips voor een betere nachtrust. Dat alcohol en koffie de slaap niet bevorderen is wel bekend maar er zijn nog veel meer oorzaken voor een verstoorde nachtrust, waaronder licht van o.a. wekker of tv. Ook het lezen van een boek of tv kijken voor het slapen gaan raadt Dr. Hamburger af.

Sporten voor het slapen wordt afgeraden net als het middagdutje na vier uur. Is er toch behoefte aan een middag napje doe dat dan tussen twee en half vier.

Ouderen hebben minder slaap nodig dan jongeren, omdat zij overdag minder actief zijn. De remedie tegen slapeloosheid bij ouderen is dan ook veelal om overdag meer activiteit te ontplooien zoals wandelen, fietsen of sport.

Als slapeloosheid blijft ga dan naar de huisarts, deze kan doorverwijzen naar een slaapkliniek. Slaapdokter Hamburg is tegenstander van slaaptabletten.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1483
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
narcolepsie, slaapproblemen, slaap problemen, slaap probleem, slaapstoornis, slaap stoornis, slapeloosheid