Volg ons via
 
 
 

Grote verpakking Paracetamol verboden

Te lang en teveel paracetamol slikken is voor niemand goed.

Vanaf 10 januari 2013 wordt paracetamol alleen nog verkocht in een verpakking van maximaal 50 stuks. Het College beoordeling Geneesmiddelen (CBG) heeft de maatregel ingevoerd om het aantal zelfdodingen met paracetamol een halt toe te roepen. Paracetamol is vrij verkrijgbaar bij supermarkten, drogisterijen en tankstations. Ieder jaar worden zo'n 1800 mensen opgenomen in een ziekenhuis, nadat ze bewust een teveel aan paracetamol hadden ingenomen.

Langdurig gebruik leidt tot leverschade


Een teveel aan paracetamol is voor niemand goed. Wie te lang achtereen of een te hoog aantal in één keer slikt kan schade oplopen aan de lever. Per dag kun je maximaal 6 pillen van 500 mg slikken zonder dat dit gevaar oplevert. Dit mag niet langer dan 8 dagen achter elkaar. De pharmaceutische industrie heeft daarom verpakkingen met een inhoud van 50 tabletten gemaakt. 

Zeker zou iemand die zichzelf iets wil aandoen met paracetamol hier meer verpakkingen van kunnen aanschaffen en ook blijven de grootverpakkingen bij de apotheek wel leverbaar. Toch blijkt uit onderzoek dat het aantal zelfmoorden en paracetamolvergiftigingen behoorlijk afneemt, als er minder tabletten in een verpakking worden verkocht.

Bron: NOS


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1311
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
paracetamol dosering, paracetamol bijsluiter, paracetamol aspirine, paracetamol, geneesmiddel, pijnstiller