Volg ons via
 
 
 

Bezoek aan huisarts | Geen eigen risico

Bezoek aan huisarts valt niet onder eigen risico.

Het Consumentenpanel Gezondheidszorg heeft een enquête gehouden waaruit blijkt dat veel patiënten niet weten dat een bezoek aan de huisarts niet onder het eigen risico valt. Patiënten denken ten onrechte, dat door een bezoek aan de huisarts zij moeten betalen voor het eigen risico.

In 2012 bedroeg het eigen risico 150 euro maar vanaf 1 januari 2013 is dit bedrag verhoogd naar 350 euro per jaar. Het Consumentenpanel van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) verwacht dat in 2013, met een laag inkomen en een matige gezondheid, een noodzakelijk bezoek aan de huisarts zal gaan uitstellen. Het eigen risico treedt pas in werking wanneer de huisarts een patiënt zal doorverwijzen naar een specialist. In dat geval moet men wel een gedeelte aan eigen risico gaan betalen.

Het blijft van groot belang dat mensen, ook met een laag inkomen, een bezoek aan de huisarts brengen wanneer dit noodzakelijk is. Hier zijn dan ook geen kosten aan verbonden.

Bron: Nivel


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1578
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eigen risico zorgverzekering, verplicht eigen risico, eigen risico aanvullende verzekering