Volg ons via
 
 
 

Reuma verdwijnt door chip in hals

Implanteren van een chip in de hals doet reuma verminderen of zelfs genezen.

Veelbelovend nieuws voor mensen met reumatoïde artritis (RA). Een proef met een chip die in 2011 in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam werd gestart, blijkt tot dusver erg succesvol. De chip, die wordt ingebracht bij de hoofdzenuw in de hals, geeft enkele keren per dag electrische signalen af. Eerdere onderzoeken hadden al aangetoond dat deze hoofdzenuw in staat is om ontstekingen af te remmen. 

Door implantatie van de kleine chip wordt de hoofdzenuw gestimuleerd waardoor inderdaad ontstekingen worden afgeremd. Patiënten die hebben meegedaan aan het onderzoek hadden minder gezwollen en pijnlijke gewrichten. Bij zes van de acht patiënten zakte de ontstekingswaarde in het bloed. Eén patiënt is vrijwel geheel van de reuma genezen.

Het Reumafonds is bijzonder verheugd met de eerste gunstige resultaten. Het implanteren van de chip bij mensen met reumatoïde artritis (RA) kan, als de resultaten gunstig blijven, een grote stap betekenen naar een geheel nieuwe behandeling.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1640
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
reuma symptomen, artrose, reuma medicijnen, oorzaak reuma, chip reuma