Volg ons via
 
 
 

Invloed van zonlicht op medicijnen

Sommige medicijnen en zonlicht gaan niet samen.

Een lekker getint kleurtje willen we allemaal wel. Op zonnige dagen wordt onze huid al snel lekker bijgekleurd. Wanneer de zon ons in de steek laat en/of tijdens de wintermaanden, gaan veel mensen regelmatig onder de zonnebank om toch maar enigszins dat mooie kleurtje te behouden. Wie echter medicijnen gebruikt doet er verstandig aan om de bijsluiter te raadplegen. De uv-straling uit zonlicht maar ook de straling vanuit de zonnebank kan de huid gevoelig maken in combinatie met sommige geneesmiddelen. Wanneer je antibiotica moet slikken waarin de stof doxycycline voorkomt, moet je zeker niet in de zon komen want dit kan brandwonden veroorzaken. Ook medicijnen, gegeven voor het hart, welke de stof amiodaron bevat, kan brandwonden veroorzaken. Ook de huid kan een blauwgrijze verkleuring krijgen. 

Blaren en huiduitslag kun je oplopen door de combinatie van zon én daarbij anticonceptiemiddelen, medicijnen tegen suikerziekte of plastabletten gebruikt. Dit is zelfs al mogelijk door de gewone geneesmiddelen die vrij verkrijgbaar zijn, zoals ibuprofen. De huid is al extra gevoelig voor zonlicht wanneer je sint-janskruid gebruikt. De bijsluiters van medicijnen dus altijd even lezen voor je van zon- en zonlicht wilt genieten.

Bron: Consumentengids


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1594
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
medicijnen bijsluiter, medicijnen testen, medicijnen hoge bloeddruk, plastabletten, doxicycline zonlicht