Volg ons via
 
 
 

Veel meldingen tekenbeet

Tekenbeet | Verwijder direct de teek en stuur deze op.

Sinds maart 2012 heeft de website www.tekenradar.nl al 2000 meldingen binnen gekregen van mensen die zijn gebeten door een teek. De website is een initiatief van Wageningen Universiteit in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

De helft van de tekenbeten loopt men op in het bos en nog eens 40 procent wordt opgelopen in de tuin. De meeste meldingen kwamen tot dusver uit Gelderland, Brabant en Noord-Holland en de minste meldingen uit Zeeland, Flevoland en Groningen. Deze cijfers zijn bekend gemaakt in het radio-programma Vroege Vogels welke door de Vara wordt uitgezonden.

Wie is gebeten door een teek wordt dringend aangeraden deze zo snel mogelijk te verwijderen. Het RIVM adviseert om mensen die de teek verwijderd hebben, deze op te sturen voor analyse. De beet van een 'besmette' teek kan leiden tot de ziekte van Lyme. Bijna de helft van de mensen die door een teek zijn gebeten zijn daar behoorlijk angstig voor.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1546
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tekenbeet, ziekte van lyme, teek, tekenbeet symptomen, tekenbeet herkennen, gevolgen tekenbeet