Volg ons via
 
 
 

Huidkanker, basaalcelcarcinoom thuis te behandelen

Huidkanker | Photodynamische therapie voor basaalcelcarcinoom.

Patiënten met een milde vorm van huidkanker, een basaalcelcarcinoom (de meest voorkomende vorm), hoeven niet meer voor behandeling naar het ziekenhuis.

Jaarlijks krijgen 20.000 mensen deze vorm van kanker. Een basaalcelcarcinoom zaait zich niet uit maar dient wel te worden behandelt.

Met de behandelset voor thuis kan deze kankervorm net zo goed worden bestreden als in het ziekenhuis met photodynamische therapie.

Deze thuisbehandelset bestaat uit een draagbaar belichtingsapparaat dat rood licht afgeeft, in combinatie met PDT lampjes en pleisters en speciale crème. Thuisbehandelingen zijn de toekomst aldus kankerspecialist dr. J. Baars. Als 90 procent van alle thuisbehandelde mensen dezelfde resultaten geeft als in het ziekenhuis dan zijn er minder mensen in de wachtkamers.

De behandeling wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars maar is echter niet geschikt voor ernstiger vormen van de ziekte.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1445
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
basaalcelcarcinoom, melanoom, plaveiselcelcarcinoom, huidkanker neus, huidkanker behandeling