Volg ons via
 
 
 

Op pad in de natuur | Controleer op teken

Een tekenbeet is snel opgelopen bij wandeling in de natuur.

Een tekenbeet is geen lolletje en kan heel vervelende gevolgen hebben zoals de ziekte van Lyme. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft daarom samen met de Wageningen Universiteit een website ontwikkeld waarop men de te verwachten tekenactiviteit per gebied in ons land kan raadplegen. Wie door een besmette teek is gebeten kan in de beginfase nog goed behandeld worden met antibiotica.

De website www.tekenradar.nl geeft een tiendaagse verwachting welke in vijf categorieën wordt weergegeven. Wie toch een tekenbeet heeft opgelopen kan dit melden op de site. Daarnaast kun je dan een verwijderde teek opsturen om deze te laten onderzoeken of de teek ook besmet was. Nieuw is de app Nature Today. Op een kaartje kun je zien waar de kans op een tekenbeet het grootst is.

Wie de natuur al wandelend in trekt wordt aangeraden de site te raadplegen en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Goede, dichte wandelschoenen en een lange broek dragen zijn al enkele goede adviezen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4221
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tekenbeet, ziekte van lyme, teek, tekenbeet symptomen, tekenbeet herkennen, gevolgen tekenbeet