Volg ons via
 
 
 

Belang vitamine D wordt onderschat

Vitamine D | voedingssupplement tegen vitamine D tekort voor Extra vitamine D voorvvrouwen boven de 50 jaar van belang.

Dat vrouwen boven de 50 en kinderen tot 4 jaar extra vitamine D nodig hebben is onvoldoende bekend. Uit een onderzoek van Gezondheidsnet.nl  en het Vitamine Informatie Bureau is gebleken dat zo'n 50 procent van de Nederlanders hiervan niet op de hoogte is.

Vitamine D

2500 Volwassenen namen deel aan het onderzoek dat online werd uitgevoerd. Bijna de helft van hen wist niet dat vrouwen boven de 50 beter een extra vitamine D-supplement kunnen slikken. Dat deze aanbeveling ook geldt voor kinderen tot 4 jaar wist 40 procent niet. Dat extra vitaminen kunnen bijdragen aan een goede weerstand wist echter 80 procent wel. 

Voedingssupplement

Toch worden regelmatig voedingssupplementen ingenomen. Een kleine groep (20 procent) doet dit alleen tijdens de winterperiode maar het overgrote deel slikt geregeld een supplement om voldoende weerstand op te bouwen.

Informatie

Wanneer het aankomt op informatie over supplementen dan wordt vrijwel nooit advies ingewonnen bij familie of vrienden. De meeste informatie haalt men zelf via internet, informatie op een etiket of bij de huisarts.

Diegenen die een supplement slikken zijn behoorlijk goed op de hoogte over vitaminepillen. Dat bleek uit de antwoorden die men kreeg op gestelde kennisvragen. Dat het vertrouwen over de gegeven informatie op voedingsmiddelen en supplementen niet altijd even groot is blijkt uit het feit dat 75 procent weleens de gedachte heeft dat men wordt misleid. Bij de 65-plussers komt dit gevoel minder vaak voor.

De informatie op voedingsmiddelen en supplementen wordt gecontroleerd door de Europese Voedsel en Waren Autoriteit (EFSA). Met name jongeren zijn hier wel van op de hoogte. Bijna alle (90 procent) zijn van mening dat alle informatie op een etiket streng moet worden nagezien of deze inderdaad korrekt is.

Bron: Gezondheidsnet


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1290
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vitamine, vitamine d, vitamine d tekort, calcium, vitamine de, vitaminen, vitamine a, vitamine e