Volg ons via
 
 
 

Is een bierbuik het gevolg van bier?

Is een bierbuik nu ook werkelijk ontstaan door het gebruik van bier?

Een bierbuik, veel mannen hebben er last van en vaak ook zouden ze deze maar wat graag kwijt zijn. Maar is een bierbuik nu ook werkelijk ontstaan door het gebruik van bier?

Het zou heel goed kunnen aangezien in elk glas bier ongeveer 110 kcal zitten. Dus als je elke dag maar genoeg glaasjes achterover slaat, krijg je flink wat calorieën naar binnen. Daarnaast zijn pinda's en snacks ook zo lekker als je een biertje drinkt en dus vliegt het aantal calorieën met rasse schreden omhoog. Toch is het drinken van bier zeker niet alleen de oorzaak van een bierbuikje. Natuurlijk laat het alcohol en de daarin voorkomende suiker zijn sporen na maar met name suiker, zit ook in bijna alle andere drankjes en voedingsmiddelen.

Van bier drinken kun je wel homger krijgen en veelal worden dan de verkeerde voedingsmiddelen genuttigd. Een portie bitterballen of een pizza doet er echt geen goed aan. Wanneer je weet dat je een paar glazen bier gaat drinken kun je dan ook beter vooraf een gezonde maaltijd nemen. Dit voorkomt dat je nog eens extra veel 'ongezonde' dingen gaat snoepen.

Het opkomen zetten van een bierbuik is ook afhankelijk van hormonen en erfelijke factoren en je leeftijd. Op iets latere leeftijd krijgen vrouwen vaak een peervormig figuur en de mannen een zogeheten appelvorm. Het vet wordt bij beide seksen op verschillende plekken opgeslagen.

Buikvet ongezond

Een teveel aan buikvet is zeker ongezond. Met name het vet dat zich rond de organen in de buikholte ophoopt. Dit viscerale vet is de oorzaak van allerlei gezondheidsproblemen waaronder diabetes type 2.

Om binnen afzienbare tijd je buikje zien kwijt te raken zul je flink wat inspanningen moeten leveren. Het beste resutaat behaal je door aan cardiotraining te doen, maar verwacht niet te snel een resultaat. Misschien is de beste manier nog wel om toch maar wat minder biertjes te gaan drinken. Zeker als je weet dat je drie kwartier flink moet sporten om de calorieën van drie biertjes weer kwijt te raken.

Bron: Gezondheidsnet


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1642
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bierbuik afvallen, bierbuik dieet, bierbuik wegwerken, bier drinken tips, bierbuik kwijtraken, bierbuik forum, afvallen