Volg ons via
 
 
 

App voor Parkinsonpatiënten

Hulp voor Parkinson patiënten bij hun dagelijkse oefeningen en bewegingsadviezen

Hulp zoeken voor parkinsonpatiënten nu nog gemakkelijker met app.

De Engelstalige app helpt patiënten bij hun bewegingsproblemen met oefeningen en bewegingsadviezen. De app bevat meer dan vijftig instructies in tekst en op videao, heeft een ingebouwde metronoom met geluid en trilling die ondersteuning geven bij ritmische bewegingen, zoals lopen. 

Deze app is niet alleen een dagelijks hulpmiddel voor mensen met de ziekte van Parkinson, maar ook voor hun partners en therapeuten. 

De app ‘Parkinson Home Exercises’ voor de iPhone of iPad is verkrijgbaar in de Apple app-store. Patiënten en behandelaars kunnen gemakkelijk via hun telefoon oftablet oefeningen bekijken en adviezen teruglezen. Deze app is uniek in zijn soort en helpt Parkinson patiënten bij bewegingen die in het dagelijks leven problemen opleveren. Denk hierbij aan het lopen, de houding, opstaan uit een stoel, in en uit bed gaan en draaien in bed. Maar ook het evenwicht, lenigheid, conditie en het ontspannen van het lichaam komen in de app aan bod. 

De app is middels een keuzemenu overzichtelijk gerangschikt in de verschillende behandeldomeinen zodat therapeuten gericht advies kunnen geven over de geschikte oefeningen. De oefeningen in de app zijn samengesteld op basis van resultaten van wetenschappelijk onderzoek  en klinische expertise. De gerichte oefeningen en adviezen binnen bovengenoemde behandeldomeinen worden ook in behandelrichtlijnen aanbevolen bij de fysiotherapeutische behandeling van Parkinson patiënten. 

De app is samengesteld door onderzoekers en fysiotherapeuten die ook betrokken zijn bij het landelijke Parkinsonnet en is onder beheer van de Stichting Gezondheid en Beweging. Forward Motion Media (www.forwardmotion.nl) heeft de video productie verzorgd. Voor meer informatie over de stichting en de app, zie www.efox.nl.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1348
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
parkinson, ziekte van parkinson, alzheimer parkinson, parkinson alzheimer, parkinson symptomen, symptomen parkinson