Volg ons via
 
 
 

Botontkalking, Osteoporose

Botontkalking | Voldoende bewegen en voorkomen van overgewicht

Na je vijftigste verandert de hormoonhuishouding, het gevolg is botontkalking ook wel osteoporose genoemd. Vooral vrouwen krijgen ermee te maken.

Het gevolg, een toename van het aantal botbreuken. Meer dan de helft van alle botbreuken bij ouderen komt door botontkalking.

Het risico op botbreuken is met de juiste medicijnen met de helft te verminderen. Dit kan door het slikken van pillen maar ook door middel van een halfjaarlijkse of jaarlijkse injectie. Het slikken van pillen wordt nogal eens vergeten en daarom kan beter worden gekozen voor injecties. De injecties zijn echter duurder en worden niet door alle zorgverzekeraars vergoed.

Veel oudere mensen slikken calcium en andere middeltjes om de ontkalking tegen te gaan. Veel zin heeft dit niet want als er niet voldoende wordt bewogen worden de stoffen nauwelijks opgenomen.

Juist hoogbejaarde mensen die bijna niet meer bewegen komen vaak te vallen. Hierdoor worden ze angstig en gaan nog minder bewegen waardoor de ontkalking nog meer toeneemt.

Voldoende lichaamsbeweging en het voorkomen van overgewicht zijn twee belangrijke middelen in de strijd tegen botontkalking.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1388
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
botontkalking, osteoporose, lichaamsbeweging