Volg ons via
 
 
 

Bijwerkingen medicijnen melden.

Bijwerkingen medicijnen melden

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb wil het melden van bijwerkingen van medicijnen en vaccins bevorderen. Via posters in apotheken en huisartsenpraktijken en via radiospotjes, wordt opgeroepen bijwerkingen te melden. Deze meldingen zijn nodig om de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins te kunnen bewaken. 

Geneesmiddelen en vaccins worden goed onderzocht voordat ze gebruikt worden. Toch komen in de praktijk soms nieuwe bijwerkingen aan het licht. Door deze op één centraal punt te verzamelen, kan het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in Nederland bewaken.  

Het is van belang dat het breed bekend is dat bijwerkingen gemeld kunnen worden en dat zo een bijdrage wordt geleverd aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Het credo in de campagne is dan ook: samen letten we op de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Want alleen met meldingen van artsen, apothekers en gebruikers van geneesmiddelen kan geen betrouwbaar beeld worden verkregen van de veiligheid. Meer meldingen dragen bij aan een veiliger gebruik van geneesmiddelen en vaccins.

Een bijwerking kan worden gemeld op www.lareb.nl of www.mijnbijwerking.nl. 

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb verzamelt en beoordeelt meldingen van mogelijke bijwerkingen. Agnes Kant: “Uiteraard informeren wij artsen, apothekers en patiënten over de gesignaleerde bijwerkingen.  Deze bevindingen kunnen dan meegenomen worden bij de afweging van het gebruik van een medicijn. Ook kunnen op die manier gezondheidsklachten eerder worden herkend als een bijwerking.  Indien nodig wordt de bijsluiter aangepast of in een ernstig geval kan een geneesmiddel zelfs van de markt worden gehaald.”


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1683
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bijwerkingen medicijnen, lareb, bijwerking, medicijnen bijsluiter, medicijnen bestellen