Volg ons via
 
 
 

Dikke buik oorzaak vroeger overlijden

Ouderen met te dikke buik overlijden eerder.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onderzoek naar het verband tussen overgewicht en vroeger overlijden. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 58.000 ouderen in de leeftijd van 65 tot 75 jaar. 

De uitkomsten van het onderzoek bevestigen dat aan iemands buikomtrek is te zien of hij of zij eerder komt te overlijden aan hart- en vaatziekten.

Oudere mannen met een buikomtrek van 123 centimeter of meer en vrouwen met een buikomtrek van 105 centimeter of meer, hebben twee keer zoveel kans om eerder te overlijden dan iemand met een gemiddelde tailleomtrek. Naast de buikomvang is ook het BMI-gehalte van belang. Je eigen BMI (Body Mass Index) kun je HIER berekenen. 

Het RIVM wil de uitslagen van het onderzoek laten gebruiken voor een goede behandeling van obesitas. Het eerder te komen overlijden telt overigens ook als men lijdt aan ondergewicht.Bron: Nu.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1443
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
obesitas, overgewicht, bmi, bmi berekenen, taille, buikomtrek