Volg ons via
 
 
 

Steeds minder rokers

Cijfers Stivoro tonen aan dat aantal rokers afneemt

In het tweede kwartaal van 2011 wijst onderzoek, verricht door TNS NIPO in opdracht van STIVORO uit, dat het aantal rokers in ons land steeds verder daalt. Het aantal mensen dat nog rookt was het in het tweede kwartaal van 2010 nog 26.5 procent, in het tweede kwartaal van 2011 is dat verder teruggelopen naar 24.3 procent. 

STIVORO is van mening dat het aantal maatregelen dat is genomen om rokers te helpen met stoppen, zeker van invloed is op de daling van het aantal rokers. Belangrijk daarbij is ook dat veel 'stoppen met roken' campagne's, sinds januari 2011, door de zorgverzekeraars wordt vergoed. De vraag van rokers om hulp bij het stoppen is groot. Ook is er veel belangstelling voor de groepscursussen Pakje kans, welke door het hele land worden gegeven.

STIVORO vindt het onbegrijpelijk dat de vergoedingen die sinds januari 2011 worden gegeven door de overheid vanaf 2012 weer worden ingetrokken. Alleen gedragsmatige ondersteuning blijft nog in het basispakket.

Bron: STIVORO


Afbeeldingen
  • roken.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1058
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
roken, sigaretten, stoppen met roken, nicotinepleisters, stivoro