Volg ons via
 
 
 

Hotdog en worstje verhogen kans op diabetes type 2

Hotdog en rood vlees | Eten van rood vlees verhoogt kans op diabetes type 2

Lekker zijn ze zeker, worstjes of een een hotdog. Toch blijkt uit onderzoek van de Harvard School of Public Health, dat wanneer je iedere dag zo'n 60 gram aan rood vlees eet, het risico op diabetes type 2 toeneemt. En helaas, ook worstjes en hotdogs vallen onder rood vlees. 

Na uitgebreide studie bleek dat 60 gram rood vlees het risico op diabetes type 2 doet toenemen met 50 procent. Ook onder meer salami en bacon zijn rood vlees.

Bij een gebruik van 120 gram onbewerkt rood vlees (varkensvlees, biefstuk lamsvlees) bedraagt het risico op verhoogde kans, diabetes type 2 ongeveer 20 procent.

De kans op diabetes type 2 is te verkleinen door voldoende noten, volkoren granen en magere zuivelproducten te nemen. Hierdoor verminder je de kans op deze welvaartsziekte met 16 tot 35 procent. Het onderzoek werd gepubliceerd in Dagblad Trouw.

Bron: Gezonder Worden


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2276
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hotdog, rood vlees, diabetes symptomen, diabetes type 2, diabetes dieet, diabetes type 1