Volg ons via
 
 
 

Coeliakie symptomen onbekend

Coeliakie symptomen | Glutenvrij dieet ontbreekt vaak door onjuiste diagnose.

De auto-immuunziekte coeliakie is een nog te onbekende ziekte in ons land die toch in veel gevallen de oorzaak blijkt van een groot aantal klachten. Toch zijn er in ons land zo'n 160.000 mensen die te maken hebben met deze ziekte, alleen hiervan lopen 135.000 mensen rond met symptomen, terwijl de juiste diagnose nooit is gesteld. 

Klachten die kunnen wijzen op coeliakie zijn diarree of verstopping, buikpijn, vermoeid zijn of ondermeer een ijzertekort hebben. Coeliakie kan op den duur veel schade aanbrengen in het lichaam en het is dan ook van het grootste belang om op tijd een diagnose vast te stellen. Is éénmaal de diagnose coeliakie vastgesteld dan kan men zich middels een glutenvrij dieet weer snel, een heel stuk beter gaan voelen. 

Doe de zelftest op de website van de Maag Lever Darm Stichting of van de Nederlandse Coeliakievereniging. Klik Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2705
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
coeliakie symptomen, coeliakie diagnose, coeliakie, gluten, verschijnselen, klachten, dieet, glutenvrij dieet, darmklachten, verstopping, buikpijn, diarree