Volg ons via
 
 
 

Stoppen met roken met behulp van Zyban

Stoppen met roken | Gebruik van Zyban niet zonder bijwerkingen

In veel gevallen wordt het middel Bupropion (Zyban) voorgeschreven als extra steuntje bij het stoppen met roken. Voor ongeveer 30 procent van de gebruikers wordt dit middel als positief ervaren. Toch kent het product wel enkele vervelende bijwerkingen. Gebruikers krijgen last van een droge mond en hebben meer last van slaapproblemen. Naast deze bijwerkingen komen er enkele meldingen binnen van mensen die na het gebruik van dit middel een epileptische aanval kregen. 

Uit een nader verklaard artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde blijkt dat bupropion bekend stond om mogelijke bijwerkingen als een epileptische aanval. Het middel is echter aangepast om ook als anti-rookmiddel te kunnen worden voorgeschreven.

Het medicijn heeft een lagere dosering dan de oorspronkelijke met daar omheen een speciale huls die ervoor moet zorgdragen dat het middel geleidelijk in het lichaam wordt opgenomen. Men vermoedt dan ook dat mensen die last kregen van een epileptische aanval, de pil kapot hebben gebeten of er op hebben gekauwd. De tablet moet in zijn geheel ineens worden doorgeslikt.

Bron: gezondheid.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2360
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stoppen met roken, zyban