Volg ons via
 
 
 

Beter geen leesbril uit de supermarkt

Leesbril uit supermarkt kan schade aanbrengen aan het oog

Supermarkten en andere winkelketens verkopen volop leesbrillen variërend in allerlei sterktes. Bij veel mensen ligt thuis een hele verzameling, want het is o zo gemakkelijk om op elke plek een brilletje van een paar euro neer te leggen. In vergelijking met een leesbril van de opticien scheelt het al snel enkele tientallen euro's.

Toch blijkt uit onderzoek door de Britse consumentenorganisatie Which? dat de leesbrillen die verkocht worden in ondermeer supermarkten bij sommige mensen ernstige schade kunnen veroorzaken. De organisatie testte 14 exemplaren waarvan de helft als slecht werden bestempeld. Mensen die al een ernstige oogafwijking hebben wordt afgeraden om deze 'goedkope' brilletjes te gebruiken. Ze kunnen leiden tot dubbel zicht, hoofdpijn of wazig zien. In sommige gevallen is het zelfs gevaarlijk om met zo'n bril op te gaan autorijden.

Het probleem met de "supermarktbrillen" is dat de twee lenzen niet goed zijn uitgelijnd. Hierdoor ga je door het ene glas scherper zien dan door het andere. Wanneer je een bril nodig hebt met een sterkte van +2 wordt aangeraden om te testen of de lenzen goed zijn uitgelijnd. Misschien toch beter maar overstappen op een goede leesbril van de opticien.

Bron: AD


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
ott (Gast)
Geplaatst op 04-12-2018 om 21:59

Tja Citygirl, leuk gezegd. Maar ik keek 53 jaar  "natuurlijk" Maar nu lukt het niet meer alles is wazig. Dus na 53 jaar trainen Lukt dat niet meer.

Citygirl
Geplaatst op 23-11-2011 om 12:54

Brillen zijn "sowieso" niet goed voor je ogen. Ze worden er alleen maar minder van. Beter is om weer op een "natuurlijke" manier te leren kijken. Het kost wat oefening maar dan heb je ook wat!   ;-))

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3724
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
leesbril, goedkope leesbril, leesbrillen, opticiën, oogafwijking