Volg ons via
 
 
 

Waterkers mooi als garnering en uiterst gezond

Waterkers bevat maar liefst 15 belangrijke vitaminen

Waterkers wordt veel gebruikt als garnering van gerechten. Wat velen niet weten is dat deze groente maar liefst 15 belangrijke vitaminen bevat. Eén van de voorkomende stoffen in waterkers is phentehyl isothiocyanale. De peperige smaak van de waterkers danken we aan deze stof. Uit een Brits onderzoek van de Southampton University blijkt dat deze stof eveneens de kans op terugkerende borstkanker, kan doen verminderen als patiënten iedere dag een kommetje waterkers eten.

Een tumor in het lichaam zou minder snel groeien dankzij deze stof. Waterkers moet je even kort en voorzichtig afspoelen met water. Je kunt het ook gebruiken in salades, sauzen en soep. Het is één van de meest voedzame groenten.

Bron: She.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1896
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
waterkers kweken, waterkers kopen, waterkers gezond, waterkers soep, waterkers recepten