Volg ons via
 
 
 

Waarom is teveel zout slecht

Eén theelepeltje met zout is ongeveer 6 gram en méér zout per dag heeft ons lichaam niet nodig.

Teveel zout en met zout (natrium) bewerkt voedsel verhoogt het risico op maagkanker. Aanbevolen wordt om per dag niet meer dan 6 gram zout (2,4 gram natrium) zout per dag te gebruiken in onze voeding. Eén theelepeltje met zout is ongeveer 6 gram en méér zout per dag heeft ons lichaam niet nodig.

Wist je dat in zoete koekjes veel zout kan zitten? Dit merk je niet omdat de zoute smaak teniet wordt gedaan door de zoete smaak. In brood, kaas én in veel kant-en-klaar producten komt al 70 tot 80% van onze dagelijkse hoeveelheid zout voor, 10 tot 15% voegen we zelf toe bij het bereiden van de maaltijd.

Bron: Wereld Kanker Onderzoek Fonds


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
jan (Gast)
Geplaatst op 10-09-2011 om 13:19

Volgens mij is het onzin, de smaakverstekers in de vorm van zouten
zijn volgens mij de oorzaak? Natuurkundig gezien wordt teveel zout gewoon afgescheiden en afgevoerd.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2192
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
teveel zout, zout, natrium, hoeveelheid zout, recepten