Volg ons via
 
 
 

Thee tegen kwaaltjes

Thee | Sommige soorten helpen om ziekten te voorkomen

Sommige soorten thee kunnen je helpen voorkomen dat je ziek gaat worden. Andere soorten helpen je, wanneer je éénmaal ziek bent, er eerder bovenop te komen. Neem een kop vlierboesemthee als je koorts hebt. Deze thee heeft de eigenschap dat je meer gaat transpireren en werkt ontstekingsremmend. Denk je dat de griep in aantocht is, neem dan lindethee. Ook deze soort zorgt voor meer transpiratie. De gifstoffen in je lichaam worden gescheiden en afgevoerd via de urine.

Verkoudheid en hoest

Venkelthee maakt het slijm los en wanneer het gaat om taai slijm neem dan venkelthee met gember- of tijmthee. Kriebelhoest kan heel vervelend zijn. Dit los je op met zoethoutthee. En voor de vastzittende hoest neem je een mix van tijmthee met wilde kamillethee. Doe er een beetje kaneel en wat gemberpoeder op.

Slapen

Kamille- en lindethee dragen er beide toe bij dat je goed en snel in slaap komt. Ben je zelf of je partner een onrustige slaper neem of geef dan hopthee. Wie tekenen van misselijkheid vertoont als hij wil gaan slapen, neemt gemberthee. Houd wel rekening met je partner, want door de zoetstof kunnen aardig wat 'winderige' luchtjes ontstaan .

Bron: Gazet van Antwerpen


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3653
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
thee, gemberthee, chinese thee, groene thee, tegen de griep, wat te doen verkoudheid