Volg ons via
 
 
 

Verstoorde nachtrust door herhaaldelijk plassen

s'Nachts vaak plassen | Mogelijk helpt een andere leefwijze

De nachtrust kan aardig worden verstoord als je telkens maar weer naar het toilet moet om te plassen. Naarmate we ouder worden is de kans aanwezig dat de capaciteit van de blaas kleiner is geworden maar bij mannen kan het ook zijn dat een vergroting van de prostaat de boosdoener is. Het met name 's nachts vaak moeten plassen kan zogezegd allerlei redenen hebben. Wel iets om even bij stil te staan.

Ook suikerziekte kan een reden zijn, of mogelijk hartfalen. Wanneer je overdag vaak dikke voeten krijgt is dat een teken dat je teveel vocht vast houdt. Zodra je in bed ligt merk je, dat je vaker dan normaal moet plassen. Het vocht verdwijnt hierdoor en je zult zien dat de dikke voeten 's morgens zijn verdwenen.

Om te kijken of je leefwijze misschien ook een rol speelt, kun je proberen om de avondmaaltijd, waarin ook vocht voorkomt, niet te laat in de avond te nemen en om 's avonds niet teveel te drinken. Wanneer de problemen blijven aanhouden kun je deze het beste voorleggen aan de huisarts.

Bron: Medisch60plus


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3585
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vaak plassen man, plasklachten, veel plassen s nachts, vaak plassen suikerziekte