Volg ons via
 
 
 

Jodium en de schildklier

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Jodium is een belangrijk mineraal dat je nodig hebt voor een goede werking van je schildklier. Aan sommige soorten keukenzout wordt jodium toegevoegd (o.a. jozo zout). 

Van nature zit jodium in vis en in kleine hoeveelheden in groente en zuivel. In brood, beschuit en vleesproducten wordt jodium zout gebruikt.

De meeste jodium haal je uit brood (ongeveer de helft). Als je minder dan 3 sneetjes brood per dag eet en geen zout met jodium gebruikt kun je een jodiumtekort krijgen.

Bij een langdurig tekort kan zich een struma (krop) ontwikkelen, deze ontstaat door zwelling van de schildklier. Ook verminderd het denkvermogen en het reactievermogen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1940
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schildklier, schildklieraandoening, struma